Borstel de limoen of citroen schoon en rasp de schil eraf. Pers de vrucht uit. Doe rasp, sap, olie azijn, gember en soja in een schaal. Pers de knflook er boven uit en voeg zout en peper toe. Roer de marinade goed door. Leg de kipfilets in de marinade en laat ze 2 uur in de koelkast marineren. Pel en snipper de uien. Maak de paprika schoon en snijd ze in stukjes. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Smelt de boter in een hapjespan en strooi de suiker erover. Voeg, als de suiker begint te bubbelen, de kipfilets toe (bewaar de marinade) en bak ze in ca. 4 minuten rondom bruin. Neem de filets uit de pan. Bak de ui, paprika en cashewnoten ca. 2 minuten in achtergebleven vet, voeg dan de champignons toe en bak het geheel nog ca. 3 minuten. Roer de bouillon en de marinade erdoor. Breng het vocht aan de kook en laat het tot ca. de helft inkoken. Roer de maïzena met 1 eetlepel water tot een glad papje en roer dit door het vocht. Leg de kipfilets erin en laat ze, afgedekt, in ca. 10 minuten gaar worden. Breng het gerecht op smaak met zout en peper en strooi de koriander of peterselie erover. Lekker met rijst en sperziebonen.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |